Projekt Nyt Badeværelse 2016

Vores nye badeværelses tilblivelse

Baggrund: I 1983 købte vi ejendommen Kærvej 6 i Frederikshavn, huset var 45 m2 i grundplan indvendig i huset var der intet der kunne bruges så alt rippet så der kunne opbygges nyt. I grundplan blev der stue og køkken oven på blev der soveværelse og toilet.

Som i kan se så er der vinylgulv og fliser på vægen. Det I ikke kan se er at alle fliser er knækket enten på højkant eller på langs. Årsagen til det er at huset ikke har en støbt sokkel men at huset står på kampesten og undergrunden er fyldt med blåler hvilke betyder at huset arbejder rigtig meget.

Tiden var nu kommet til at stoppe skaderne og vinylen var begyndt at slippe sit greb flere steder.

For at imødegå skader på væg og gulv besluttede vi at vi ville have vinyl både på gulv og væge, således at huset kan arbejde uden at der opstår skader.

Min  kusine Lotte, som arbejder på Unidrain gør mig opmærksom på at firmaet var i gang med at udvikle et flot afløb til brusekabiner som har vinylgulv.

Der kom en kontakt i stand med Unidrain som tilbyder at leverer afløbet til den nye brusekabine.

Så starter nedbrydningen af badeværelset, det gamle loft skulle ned og alle fliser ska af vægen.

De gamle fliser var limet op på vandfaste spånlæader som sagtens kunne være bagbeklædning til de nye Fermacell plader som skal danne basis for de nye væge.

Billedet til højre viser brusekabinen, som i sikkert har lagt mærke til så er der nogen fugtskade i hjørnet, en skade som jeg vidste var der og som også var en af grundene til ombygningen. Der er trængt fugt ind i den vandfaste plade bag fliserne gennem rørforbindelsen ud til balndingsbatteriet, heldigvis er vanddet ikke trængt igennem damp spærren bag pladen så fugtskaden er meget begrænset og kan udbedres med udskiftning af pladen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er resultatet efter at pladerne er fjernet og jeg er i gang med at åbne op ned til afløbet ved brusekabinen hvor det nye afløb skal monteres.

 

 

 

 

 

Nu er vi i gang, da eg har fat i alt inde på badeværelset El-Vand-Væge-Loft-Lys-Sanitet-Radiator-Møbler osv. så kræver det et mindre værksted hvor plader kan skæres træ saves osv. Derfor måtte vi rydde vores soveværelse som skulle være værksted og stuen væres opbevaring af materialer. 

Den nye brusekabine er vendt 90 grader i forhold til tidligere, bl.a. på grund af det brede Unidrain. For at få et godt fald i kabinen lægges der nye gulvplader oven på de eksisterende, kun i brusekabinen skæres gulvpladen væk.

Det er vigtigt at det nye afløb bliver godt understøttet så der bruge god tid på at det bliver godt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nye bagplade på på vægene er en 13.mm Fermacell plader, gips med fiber en helt fantastisk god væg, især ved ophæng af møbler osv, bagdelen er blot at når de skrues op kan de ikke umiddelbar trækkes til med skruen, så en forboring er nødvendig samt at det efterfølgende arbejde med de brede spartelkanter er bestemt heller ikke en fordel. Alt i alt  jeg ikke sikker på at jeg vil bruge den type plader en anden gang.

Det blev også til et nyt vindu, det gamle trævindu blev endelig udskiftet til et plastvindu således at alle vinduer nu er plastik.

De gamle rustikbrædder i loft og gavlen er blevet udskiftet med helmalet kraftige masonit brædder med not og fjer.

 

Her er et par billeder af den nye brusekabine, hvor vinylen er pålimet, læg mærke til faldet inden i kabinen.

Billedet her til venstre viser Unidrainet monteret korrekt så der er fuldstændig tæt mellem vinyl og afløb.

 

 

 

Her ser I det færdige resultat af brusekabinen, der er opsat 8.mm hærdet glasvæg for at afskærme mod vinduet og det øvrige rum.

Et lækkert brusearmatur med højbrus og håndbrus

 

Ombygningen har taget ca. 1 måned med indlagt 5 dages ferie i London.

Vi er meget tilfreds med ombygningen